جداول ارزش غذایی, مقاله

جدول ارزش غذایی خاویار

جدول ارزش غذایی خاویار

کالری و جدول ارزش غذایی خاویار

یکی از مواد غذایی فوق‌العاده با انبوهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، خاویار است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. جالب است بدانید ۲۵ گرم خاویار به راحتی می‌تواند نیمی از پروتئین موردنیاز روزانه‌تان را تأمین کند. خاویار در سه نوع سرخ، طلایی و سیاه وجود دارد که هر سه بسیار برای بدن مفید هستند. از فواید این ماده غذایی ارزشمند به تنظیم فشارخون، تقویت سیستم قلبی عروقی و جلوگیری از سرطان می‌توان اشاره کرد. برای آشنایی کامل با کالری و جدول ارزش غذایی خاویار تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

کالری خاویار

یکی از موضوعات مهم در تغذیه، کالری مواد غذایی است. درصورتی‌که به‌صورت روزانه خاویار مصرف می‌کنید، حتماً باید از میزان کالری آن آگاه باشید تا زیاده از حد آن را نخورید. همان‌طور که گفتیم خاویار در سه نوع طلایی، سرخ و سیاه وجود دارد که کم‌وبیش کالری آن‌ها یکسان است. هر ۱۰۰ گرم خاویار حدود ۲۶۴ کالری دارد که با توجه به حجم آن بسیار مناسب است.

طبع خاویار در طب سنتی

برخی از افراد تصور می‌کنند چون ماهی طبع سردی دارد، حتماً خاور هم طبع سردی دارد اما این‌گونه نیست. برعکس ماهی، طبع خاویار بسیار گرم بوده و در نتیجه هنگام مصرف باید به این موضوع دقت کنید. به دلیل طبع گرم، این ماده غذایی گران‌قیمت در تسریع روند بهبود بیماری‌ها، افزایش قوای جسمانی، افزایش انرژی و غیره بسیار مؤثر است.

جدول ارزش غذایی خاویار

همان‌طور که گفتیم خاویار از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار بوده و هر سه نوع آن کم و بیش از این نظر یکسان هستند. در ادامه به ارزش غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی خاویار اشاره می‌کنیم تا از افزودن آن به رژیم غذایی‌تان مطمئن شوید.

  • جدول ارزش غذایی خاویار

    ترکیبات تشکیل‌دهندهمقدار در ۱۰۰ گرم
    کالری۲۶۴ کالری
    کربوهیدرات۴٫۰۰ گرم
    پروتئین۲۴٫۶۰ گرم
    چربی۱۷٫۹۰ گرم
    آب۴۷٫۵۰ گرم
    فیبر۰٫۰۰ گرم
    قند۰٫۰۰ گرم
    کلسترول۵۸۸٫۰۰ میلی‌گرم
  • جدول ویتامین های خاویار

    نوع ویتامینمقدار در ۱۰۰ گرم
    ویتامین  A۲۷۱٫۰۰ میکروگرم
    ویتامین  D۲٫۹۰ میکروگرم
    ویتامین  E۱٫۸۹ میلی‌گرم
    ویتامین  K۰٫۶۰ میکروگرم
    ویتامین  C۰٫۰۰ میلی‌گرم
    تیامین (B1)۰٫۱۹ میلی‌گرم
    ریبوفلاوین (B2)۰٫۶۲ میلی‌گرم
    نیاسین (B3)۰٫۱۲ میلی‌گرم
    کولین (B4)۴۹۰٫۹۰ میلی‌گرم
    پانتوتنیک‌اسید (B5)۳٫۵۰ میلی‌گرم
    ویتامین  B6۰٫۳۲ میلی‌گرم
    فولات (B9)۵۰٫۰۰ میکروگرم
    ویتامین  B12۲۰٫۰۰ میلی‌گرم
  • جدول مواد معدنی خاویار

    نام ماده معدنیمقدار در ۱۰۰ گرم
    کلسیم۲۷۵٫۰۰ میلی‌گرم
    آهن۱۱٫۸۸ میلی‌گرم
    منیزیم۳۰۰٫۰۰ میلی‌گرم
    فسفر۳۵۶٫۰۰ میلی‌گرم
    پتاسیم۱۸۱٫۰۰ میلی‌گرم
    سدیم۱۵۰۰٫۰۰ میلی‌گرم
    روی۰٫۹۵ میلی‌گرم
    مس۰٫۱۱ میلی‌گرم
    منگنز۰٫۰۵ میلی‌گرم
    سلنیوم۶۵٫۵۰ میکروگرم

     

     

فواید و خواص خاویار

یکی از دلایلی که خاویار را تبدیل به ماده غذایی گران قیمتی کرده، ویتامین‌ها و مواد معدنی غنی آن است. به همین سبب خاویار فواید و خواص بی‌نظیری داشته و برای سلامتی بدن جزو بهترین‌ها به شمار می‌رود. در ادامه به چندین مورد از خواص این ماده غذایی خوشمزه اشاره خواهیم کرد.

تنظیم فشارخون

یکی از مواد معدنی موجود در خاویار، پتاسیم بوده که در تنظیم فشارخون نقش کلیدی دارد. در صورتی که فشارخون داشته باشید، با مصرف این ماده غذایی گران‌قیمت می‌توانید تا حد زیادی آن را تنظیم کنید. اما برای این کار نیاز به مصرف مداوم خاویار بوده و به همین سبب با یک‌بار خوردن نمی‌توان انتظار چندانی داشت.

تقویت سیستم قلبی عروقی

یکی از چربی‌های بسیار مفید برای قلب، امگا ۳ است. این ماده در خاویار به‌وفور یافت شده و افزون بر افزایش سلامت سیستم قلبی عروقی، از بروز سکته و حملات قلبی نیز جلوگیری می‌کند؛ بنابراین اگر به سلامت قلب خود اهمیت می‌دهید، مصرف خاویار یا مواد غذایی حاوی امگا ۳ را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.

جلوگیری از سرطان

متأسفانه در عصر حاضر مصرف غذاهای آماده بسیار بیشتر شده و در نتیجه افراد مبتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است. یکی از بهترین املاح معدنی که از بروز سرطان جلوگیری می‌کند، سلنیوم است. این املاح معدنی به وفور در خاویار یافت شده و به همین سبب از بروز سرطان و سایر مشکلات در بدن به میزان زیادی پیشگیری می‌کند.

جمع بندی

یکی از مواد غذایی گران‌قیمت که املاح معدنی و ویتامین‌های زیادی دارد، خاویار است. خاویار در سه نوع سیاه، طلایی و قرمز یافت می‌شود که تمامی آن‌ها کالری و ارزش غذایی تقریباً یکسانی دارند. کالری هر ۱۰۰ گرم خاویار برابر با ۲۶۴ کالری بوده که بسیار مناسب است. این ماده غذایی گران‌قیمت فواید و خواص زیادی دارد که برخی از آن‌ها شامل تنظیم فشارخون، تقویت سیستم قلبی عروقی و جلوگیری از سرطان است.

5/5 ( 1 نظر )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.